Страници

събота, 26 февруари 2011 г.

Мартенички - ембосинг и декупаж

Днес трябва да благодаря на Цвети за желанието да подари на близките си мои мартенички. Ако не беше тя нямаше да намеря възможност и отново да се захласна в ателието.
Освен поръчаните от Цвети се появиха и няколко сърчица и копче с ембосинг. Ето малка фотосесия:

Тя и Той
Семейство
Следва историята на поръчката. Ще я споделя понеже е много сладка. Цвети и Марти са младо симпатично семейство и се наричат помежду си Мецан и Мецанка. Разбира се, мартеничката за Мецани е двама мечоци. За тяхно близко семейство измайсторих сърчица за дамата и копчета за главата на семейството, а за малката й племенница - меченце с ембосинг цветенца и малка бяла панделка на главицата /от горната снимка/. И най-вълнуващата част - Цвети очаква момиченце :). Затова реших моят подарък за нея да бъде Меца с малко мече на коремчето.
Ето и резултатът:
Следва - открийте разликите :):

Едната страна на сърчицето кореспондира с цвета на копчетата на съпруга, които не са снимани още :)

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Мартеничка - копчета - декупаж

Отдавна исках да опитам техниката на Creative в Масторийките на Двете елши за копчета. И след известен размисъл в стил "Аз няма ли да опитам да направя моя си мартеничка?" и "Отново дълго ще обикалям, за да намеря най-подходящата мъжка мартеница" ме осени идеята. А тя е съвсем проста. Да направя мартеница във вид на две големи копчета на райе, която ще стои добре на палто. Копчетата направих с пънч и 5 пласта картон, които залепих с С200, а цветната хартия отгоре е декупаж. Мисля, че се получи семпла и интересна мартеница.
Но дали е така ще кажете вие и бъдещия собственик :).


неделя, 20 февруари 2011 г.

Картичка и етикет за 3 годишен любител на колите

За втори път, и малко по-успешен от предишния, принтирам надпис. Отне ми известно време да разбера как момичетата, които се занимават с картичкотворенето правят такива красиви и точно на място надписи. Сега събирам пари за принтер :).
Лошото е, че красивите шрифтове, които имам са само за латиница... А много ми се иска да напиша нещо красиво на български език. Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна!
Да кажа и няколко думи за идеята за картичката. Ясно е, че става дума за рожден ден. Денис е любител на колите и става на 3 години. Всичко това исках да се вижда, за да стане картичката лична. Дано съм успяла.
Между другото, етикет също правя за първи път. Сега остава да намеря такъв десен хартия за опаковка на подаръка, която познайте какъв ще бъде...
Сега като гледам картичката си мисля, че бих могла да я предложа в предизвикателството на Двете Елши - Нещо ново, нещо старо, нещо синьо и нещо назаем. 
Ново - принтираните надписчета :). Това е ново за мен определено
Старо - хартиите Forever Friends и перличките
Синьото не се нуждае от коментар :)
Нямам само нищо назаем.
Хубав снежен ден от мен! 
 


сряда, 16 февруари 2011 г.

Цветя от плат - брошки, диадеми и фиби

Казват, че получаваме  в живота си това, от което имаме нужда, а не това, за което се молим. Аз обикновено не се моля, а благодаря. Но вероятно благодарностите ми щяха да са още по-големи ако имах и момиченце :).
От известно време се запалих по брошките от плат и след като видях публикацията на Рали и материалите, които тя услужливо беше приготвила за всички желаещи да опитат да се справят сами, реших да опитам.
Ето какво се получи:









Мисля, че биха станали чудесни подаръци за 8 март, както и за малки госпожици с нежни главици :)

петък, 11 февруари 2011 г.

Валентински конуси

Понеже аз обичам трима мъже, моите подаръчета ще са три. И пълни с лакомства:

Любимата му песен -" If you're happy..."
Loves grows
On Love and Life
Всички в една кошница

Специална целувка за всички, които празнувате днес и сте навестили блога ми:



Какво ли има там вътре?:)

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Пеперудено... акцентче

Дължах две пеперудени декорацийки. Едната от които на малкото ми момченце за детската ни стая. Ето я и нея:

Коментарът беше - "Аз искам големи!!!"
Другата е за снимките на Ели - розово-лилаво-синьо-бяло...
Пеперудоманията ме завладя.  И понеже се оказах една душевно разхвърляна и постоянно търсеща натура  /често се изненадвам от себе си/  този път пеперудите са тип "Хамелеон". Преобразуват се както си пожелаеш/ят:

Тук са в крак с любовта
Просто рояк пеперуди
Наподобяват  лоза
Като декорче за над нечия невинна главица

Вечност... или пък не - всичко е в нашите ръце