Страници

петък, 27 май 2011 г.

Картички за рождени дни през два дни

Вебе съм ви говорила за Цвети - момичето, което с неизчерпаема енергия изненадва близките си. За моя чест и аз съм участвала в подготовката на някои от подаръците. Ето че в средата на месец май Цвети пожела да направя картички за рождения ден на Мецан /половинката на Цвети с истинско име Мартин/ и нейната приятелка и кума Веси. Мецан беше ясен. Неговият бизнес е ремонт на коли, така че картинката дойде от само себе си, но картичката за Веси малко ме затрудни. Една сутрин ме осени - за отправна точка послужи тортата, която Цвети поръча на Радина. По-точно снимката, която Цвети й изпрати, за да направи подобна. В съзнанието ми  бяха останали цветове - розово на бели точки, обаче бели ли бяла или черниии? и дамската  обувка, която служи за "черешка" на тортата.
Получи се лесно и стилно:

Най-интересно беше когато и Радина публикува тортата. Както каза тя " Ама и розовото ни е еднакво!" Беше се получил перфектен комплект, а нито една от нас не знаеше какво точно прави другата.
А ето я и моторизираната картичка за Мецан:


Да са живи и здрави Мартин и Веси! С човек до себе си като Цвети винаги ще се чувстват обичани.

сряда, 18 май 2011 г.

"Облечена" диадема и голямо цвете за бебе

Време е да покажа едни от новите си цветя на диадеми и едно ластиче за бебенце на 2 месеца. Много харесвам малки невинни главици на момиченца, закичени с огромни цветя. Това май харесва само на мен и някои фотографи на бебоци понеже майките малко се притесняват и ми казват: ама нека цветето да е по-малко, че нейната малка главица...  :) Разбира се, работим по желание на клиента. Но все пак ще ви покажа едно големичко цвете за бебе. Моделът не бива да обижда малките дами. Те така или иначе са наричани "Мишоци" докато са вързопчета на няколко месеца :).



Луксозна диадема от черен и сив жоржет сатен с облечен държач

А това е диадема с китка от 3 цветя специално за една прекрасна рокля в тези цветове

понеделник, 16 май 2011 г.

Картичка за 8-годишен синеочко с чувствителна душа

Няколко публикации по-рано се отдадох на размисли за поддържането на пламъка в една връзка. Тогава бях провокирана от чудесната идея на една семейна двойка да се изненадват в един ден от месеца. Малко след като съпругът получил картичката си ми се обади моята приятелка и негова съпруга, за да ме накара да се засмея и да ми поръча още една картичка, този път за големия си син. Голям, голям, колко да е голям!? На 8 години. Но понеже си имам един такъв вкъщи, знам как тези малки мъже неусетно вече не са онези малки сладури, които те забавляват с детската си неопитност. Постепенно започват да те изненадват с умни и точни разсъждения и забележки. Въобще не обсъждам ревността към майка си :). Досещате се за ситуацията: мама подарява изненадата на татко, те си имат един ден, за който аз не знам, а и подаръци се разменят... Стигнало се до въпроса " А аз защо нямам картичка?", последвали неутешими сълзи и в крайна сметка до обещанието той да се включи в отбора на изненаданите на определената за целта ежемесечна дата, като за следващата мама ще му поръча картичка. Ето я и нея. За Симеон. Буквата в долния десен ъгъл е "С". Просто пояснявам понеже и аз дълго се чудих ;)

неделя, 8 май 2011 г.

Magic box - опаковка за подарък за сватба

Миналата седмица ми вървеше на бебета, обяснения в любов и логично последва темата Сватба. Не моята, разбира се. Аз тази работа я свърших преди доста време. Имах предизвикателството да измисля и направя опаковка за подаръка за младоженците, който беше финансова помощ за автомобил на младото семейство. И понеже младоженците са от Перник и желанието им е да си купят Фолксфаген идейните проекти, които се обсъждава минаха през винкел с пуканки /това била пернишката суровакница/, кола-макет и т.н. На тези екстравагантни предложения обаче, се противопоставяха по-традиционни течения в компанията, които имаха притеснения как ще реагират младите на тези отявлени шеги в най-тържествения им ден. Аз реших да обърна курса на 45 градуса и предложих трети вариант. Да има романтичен елемент с изненада, в който да присъства намек за целта на подарените средства. Magic box:






Кутията е с размери 16х12.5х12.5
Между пеперудите са навитите на рулца лични пожелания и парички, вързани с панделка. Така че ефектът трябва да е двойно уау :)
Забравих да добавя, че булката е голям фен на лилавото и, разбира се, такъв е цветът на сватбата. Затова специално търсех двустранен картон с пеперуди в лилаво, който намерих в магазин Хобисимо.
На младото семейство пожелавам да се обичат, допълват и подкрепят!

четвъртък, 5 май 2011 г.

Картичка за любим мъж

... или как да поддържаме любовта.

Чели сме какво ли не по темата "Как да запазим любовта, романтиката, тръпката и т.н.". И няма какво да се лъжем, това е основополагащ въпрос ако искаме да имаме здраво, сплотено семейство с психически здрави деца. А и не на последно място да се чувстваме хармонични и реализирани в любовта. Да, обаче теорията винаги е по-ясна от практиката. Любовта във физически план бавно се изпарява с напредването на времето, в което те затрупват битовизми, забързано ежедневие, нови, понякога по-интересни и отново вълнуващи контакти. Като прибавим грижите около децата и постоянната отговорност във всякакъв план към тях... Любов! Внезапно възниква натрапчивата мисъл - Къде си? Къде съм? Кога се загубихме? И защо?
За мен поддържането на "огъня" си е трудна работа, изискваща усилия, толерантност и креативност. Някъде бях чела, че връзката наподобява ситуация, в киято двама гребат заедно в една лодка. Добре е понякога да удвоиш усилията си или да поспреш, за да се увериш, че и другият гребе.
Всичко това трябваше да е лек увод към новата ми картичка, затова спирам с мислите си на глас/екран и представям един мил жест към любим мъж по случай техния ежемесечен Ден на изненадите:

сряда, 4 май 2011 г.

Картички за новородено момиченце

Винаги съм мислела, че ще направя лесно и бързо картичка за бебе. И не защото съм много сръчна или идейна, а по простата причина, че ще ми достави много удоволствие. Обаче... когато получих поръчка за картичка за бебче на 2 месеца, при това момиченце, елате ме вижте! То не бе чудене, не бе генериране на идеи и все нещо не ми достигаше, исках да е от хубава по-хубава и от сладка, по-сладка. Ако се бях поддала на импулсите, които преминаваха на воля през мен картичката рискуваше да заприлича на детски кът за играчки плюс няколко бебешки атрибути за хранене /не че са много на тази възраст, но все пак/, няколко розови ританки, лежерно простряни наоколо. Да не забравяме панделките и едно детско личице за разкош. Всичко това богато гарнирано с цветя / понеже момиченцето-бебе си е чиста проба цвете/, овални форми и птичи песни :)
Разбира се, надделя здравият разум и в крайна сметка принтирах снимки от ненадминатата Anne Geddes, за което не съм сигурна дали не подлежа на някакви санкции, свързани с авторските права, и направих едни от най-семплите си картички. Ето ги и тях:


неделя, 1 май 2011 г.

Картичка на петна

Преди два дни с приятелка и двете ни големи деца откраднахме време за разходка в слънчевия център на София. Споделихме с впечатлителните си Скорпиончета няколко галерии и hand made магазинчета, както и едно артистично обзаведено заведение, предлагащо сладкиши с домашен вкус. За всички, които проявяват интерес името му e Lime и сe намира точно срещу храм "Св. Седмочисленици" на Графа. Разбира се, не пропуснахме и магазин "Слънчоглед", от където си купих картонче с ето този десен:


Вчера поканиха сина ми на рожден ден за днес и трябваше много бързо да реагираме. Веднага се сетих за петнистото картонче и се получи тази картичка за Криси, който става на 9 години. Давид му пожела "здраве, късмет и много успех в ученето!" :)