Страници

сряда, 28 септември 2011 г.

Картичка за мъж

Ето тази картичка е от тези, които се получават бързо, лесно и някак без много омуване и вечното - "Имам нужда от още материали" :). Обикновено ми отнема доста време да измисля дизайна, цветовете и композицията на картичката, а и рожденикът в случая беше успял, стилен и с приключенски дух мъж, към когото изпитвам респект. Всичко това би довело до абсолютен колапс и велико мислене, ако не трябваше да я направя за "вчера" и ако нямах превъзходното блокче дизайнерска хартия : My Mind's Eye Lost&Found розово. Гледайки хартията реших, че не й е необходимо нищо, за да изпълни мисията си. При това исках да запазя двустранния дизайн и се получи много лесна, а аз мисля и ефектна картичка:

неделя, 18 септември 2011 г.

Ярка, забелязваща се опаковка :)

Тази есен отбелязвам празниците тук с ден-два закъснение, но обещавам тържествено да се поправя. С тази публикация бих искала да поздравя на патерица всички софиянци и именици за техния празник, но най-вече да покажа какво направих за едно момиче, родено на тази дата.
Предишният ден ми се обади нейна колежка, за да ми поръча плик за парички и картичка, като уточни, че дамата харесва ярки цветове, такива, които се забелязват. Допадна ми. Харесвам хора с усет към цветното най-вече затова, че зад яркостта прозира любов към живота...
След като видях във Фейсбук за кого става дума се оказа, че рожденичката е освен красиво младо момиче и човек на изкуството. Разбира се, подобна поръчка си е абсолютно предизвикателство. :)
Само ще вметна, че времето ме притискаше със страшна сила, но мисля, че  крайна сметка имах късмет. Тук е мястото да благодаря на Нели за доверието и дългия път, който измина за получаване на пратката. :)
Пожелавам на Юлия много любов и хармония! Тя вече е богата с хората, които мислят за нея и я обичат.



събота, 17 септември 2011 г.

За първия учебен ден

С малко закъснение ще ви покажа какво измайсторих за моите и още двама малчугани, които вече ходят на училище. От миналата година исках да направя конусчета за лакомства, които на запад са много разпространени и тази година в последния момент ги направих. Без малко да изпусна първия ден на Калоян в детската градина, но успях :)

Моят третокласник

Конусите на двама юнаци

Конусчето на една първокласничка


понеделник, 12 септември 2011 г.

Лилаво

Изтичащото лято при мен премина по знака на лилавото. Обзаведохме си спалнята в основен цвят лилаво, по същото време правих гривнички и пръстени за шаферките на сватба, а в началото на септември моя близка каза "да" и пред Бог и пожела да й изработя подаръчета за гостите пак в този цвят.
Между другото ще Ви покажа и опаковката, която първата булка използва, за да покаже любовта си към младоженеца.

Започвам с гривничките и пръстените:




Специалните гривни - за майката, сестрата и кумата на булката
Следват подаръчетата - свещничета:



За подаръчната опаковка ще трябва малко пояснение. Подаръкът беше билет до Лондон, където живее братът-близнак на младоженеца. Затова моята идея беше да оформим билет и да го поставим в куфар, а булката пожела да добави посвещение. Ето какво се получи: