Страници

сряда, 30 ноември 2011 г.

Истанбул - новият Рим

Някак на шега и леко внезапно в началото на зимата се оказах в Истанбул. Бях уж подготвена, че това е Световен град и в голяма степен европейски, но нали знаете, "око да види...".
Истанбул надмина очакванията ми. И не само заради богатството си, но и заради изключителното внимание към пластовете култура и архитектура. За малък период от време се е наричал Новият Рим. Много точно:

Ново за мен - всичко в харема е било под контрола на майката на султана и според Корана той е можел да има 4 жени

Синята джамия - много красива и светла отвътре

Пръв поглед към Босфора

Турски народни танци

Професионална танцьорка. Интересно къде е тук моралът им?!

Дворецът Долмабахче





Миниатюрк - парламентът в Анкара



В Босфора

Предстоящи работилнички "Феичка" - 03.12 и 04.12.2011 г.

Тема "Коледни картички"

Свободни места: събота - 6
                             неделя - 2

Цена - 10 лв.

Моите предложения:



Заповядайте да се забавляваме заедно с мечетата Me to you, брокатни лепила, копчета, снежинки, красиви коледни хартии и да създадем картички за Коледа!

вторник, 22 ноември 2011 г.

Наближава първият ден на декември

... а с него и Коледният дух се прокрадва по витрините на магазините и вътре в тях. А аз ви напомням, че сега е времето да подготвите изненадките за всеки ден от последния месец на годината. За целта ще ви покажа моят втори адвент календар, предназначен за момиченце. Майка й много искаше да е по-момичешки и кокетен - с панделки, брокат, нежно розово и синьо, с една дума - по-нежен от предишния, който направих. Потрудих се доста със строежа. Това ми е най-трудно не само заради чертането и смятането, но и поради факта, че всичко трябва да пасне и хартията да не стои не-на-място, пък и здравината не е за пренебрегване - все пак ще го ползват нетърпеливи детски ръчички. Така де, след уморителен доста часов труд накрая се получи ето това:



До края на ноември ще трябва да спретна още 3 календара, като междувременно отскоча до Истанбул, което се надявам да е едно чудесно зареждане и другата седмица да ви покажа класическите календари в червено, бяло и зелено.

А вие не забравяте да помислите за изненадките ;)

неделя, 20 ноември 2011 г.

Magic box от феичките

Днес заедно с феичките и елфчетата от Работилничка "Феичка" ще ви покажем, че магическа кутийка може да се направи и от детски ръчички, макар че изисква много внимание и търпение.
Ще започва с това, че нашата групичка се поразрастна и вече имаме освен феички и момченца, които ще наречем елфчета. Те се оказаха едни от най-кротките и съсредоточени участници в нашите занимания. Благодарение на тях виждаме и момчешката гледна точка за формите и цветовете. Например вместо панделки предпочитат печати или цветна, но не шарена хартия, както и заменят пеперудите с копчета. Въобще обогатяват нашето момичешко до скоро общество :)
Този път реших, че големите /6-9-годишни/ могат да се справят изцяло сами. Помогнах само с разчертаването на основата. И се оказах права. Децата се потрудиха усилено, но когато залепиха и вътрешните елементи с радост възкликнаха. Определено не беше лесна задача, но пък както знаем, удовлетворението идва след като не ни е било много лесно. За малките помогнах и с рязането, но и те се представиха достойно:


Всичко започна така..."от къде да я захвана"








вторник, 15 ноември 2011 г.

Детска картичка

Скоро моята първа племенница Илинда става на цяла една годинка. Това, разбира се, е повод за много вълнения в семейството, а леля Ани й направи картички:



Пожелавам й да използва силата на Скорпиона, за да стане омагьосваща, вълнуваща, с бърз ум, щастлива, обичана и обичаща!

Блогът на Ариадна на една годинка

С тази публикация ще отбележа скромно първия рожден ден на моя блог. Вероятно вече знаете, че по професия и образование съм статистик и иконометрик /последното винаги предизвиква усмивка в мен/. Но, няма да отбелязвам данни за брой публикации, средна посещаемост, видове произведения, публикувани тук, награди и т.н. Не мисля, че това е най-важното.

Преди около година имах вътрешна потребност да споделям това, което обичам да правя. Така се появи необходимостта да си направя блог. За началото благодаря на Ангел, който ми показа основните положения за създаването на блог, на Елена Гледачева, която ми даде конкретни напътствия и дори създаде първата обложка на блога. Следва благодарност към съпруга ми, който винаги е неотлъчно до и със мен, дори когато аз не съм със и до себе си. Благодарна съм на майка си, която със сигурност е имала други планове за единствената си дъщеря, но е достатъчно мъдра да приеме, че всеки има свой път и мисия и е задължително да я следва.  Благодаря на всички, които ме насърчиха и станаха мои първи клиенти. Не бих искала да ги назовавам по име, за да не изпусна някого неволно, но знайте, че никога няма да забравя каква подкрепа имах във ваше лице. Благодаря и на бъдещите си клиенти, които ще повярват в мен и заедно ще направим някого щастлив. Благодаря и на чудесните дечица, с които заедно работим в работилничка "Феичка" и в центъра на Хелен Дорон Борово. Благодаря им за грейналия поглед, усмивките и чудесните рисунки, които ми подаряват.

Свещичката на тортата за рождения ден на блога на Ариадна е БЛАГОДАРЯ!
С нея ви изпращам много щастие, топлина и любов!

И като за финал в коледен дух ви представям декор "Снежен град", който направих за коледните фотосесии на Ели:




Ариадна

понеделник, 14 ноември 2011 г.

Предстояща работилничка 19.11.2011 г.

Темата на работилничката ще бъде "Magic box" :




За повече информация в меню/ Работилничка "Феичка"

сряда, 9 ноември 2011 г.

Коледа 2011 първа част

Най-после и аз откривам коледния сезон с advent calendar. Сега мога да се шегувам, че разбирам строителните инженери :). Накратко какво означава advent calendar - календар, в който се поставя подаръче, лакомство или изненада за всеки ден от месец декември. За първи път не използвам готова основа, а мерих, рязах, лепих и я направих сама. Оказа се не съвсем лека задача, но резултатът си заслужаваше:





Разбира се, не мога да пренебрегна и коледните картички:






Очаквайте още коледни изненади от Ади :)

вторник, 8 ноември 2011 г.

Картичка с кутийка в стил Shabby shic


Съвсем наскоро разбрах, че носталгичният, романтичен, женствен и уютен стил, който се оказа, че много харесвам, се нарича Shabby shic. Повече за него можете да разберете тук.
И много приятно ме изненада поръчка в този стил. Дамата си беше харесала модел на картичка, но молбата й беше "да не е точно картичка", а нещо много специално защото подаръкът е за майка й. Разбирам я напълно - и аз бих искала най-нежния и сърдечен подарък за майка ми. Предложих й easel картичка с кутийка. Картичката се получи доста голяма, така че може да послужи и за пано:




Веси, пожелавам ви още дълги години да споделяте радостни мигове ти и твоята майка!

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Китара в нова одежда

Днес ще ви покажа един интересен проект, който, надявам се, ще радва много деца, родители, баби и дядовци. Поръчител беше Елена Гледачева, която прави фотосесии на деца и ще я използва за декор. Идеята е видяла в интернет пространството и ме попита как гледам на това. Разбира се, аз се заинтересувах много. Пуснах обява в "Продавалник" за стара неизползваема дървена, детска, но здрава китара. И явно критериите се оказа твърде много :). Отзиви нямаше. Но пък Ели си е музикална, свирила е на пиано, а на невръстната възраст от 3-4 годинки и на китара , затова измъкна от прашното детство една чудесна миниатюрна дървена китара, при това със струни, които ми създадоха грижи, докато я обработвах. И така - проектът бе завършен. Ето и пъстрата стара нова китарка на Ели:


сряда, 2 ноември 2011 г.

Рожден ден в работилничка "Феичка"

Михаела скоро стана на 9 години. Както вече ви писах и аз имах затруднения как и къде да организирам рождения ден на моя син на същата възраст. Същото се е случило и с майката на Мишето и насред сладък чат по скайп импулсивно й предложих да го празнуват при мен. Детето много обича да апликира и рисува и двете приеха идеята радушно. Рожденичката сама определи коледната тема на работилничката, както и играчките за елха, които децата декорираха. Накрая всички си тръгнаха с картичка и играчки за елхата и останаха по техни думи много доволни, дори едното момченце се записа за съботните ни събирания. Аз бях отново впечатлена колко идейни и сръчни са децата. Ето и снимков материал от събитието:







На Михаела пожелавам да е все така мила и внимателна, да развие талантите си с много енергия и вдъхновение и да се радва на щастливо детство!