Страници

четвъртък, 31 май 2012 г.

Моминско парти или оранж и циклама

Оранж и циклама. Миналото лято това съчетание ме изпълваше ако не с уплах, то с леко объркване. Но след като видях крайния резултат в едно цвете от сатен бях като заредена с енергия. Цветовете са наистина силни, но в съчетания са огън.
Тази история отново е за приятелството. За женското приятелство. Онова, което е повод за толкова вицове и смях. Главна героиня е приятелка на Веси - майката на Калоянчо с новото албумче ;). Тя се омъжва на 3 юни и Веси ми поръча плик за паричен подарък в тези точно цветове, които са преобладаващи в сватбата.
Ето го и него:


И с това историята не свършва. Няколко дни преди 24 май тя ми звънна с въпрос мога ли да помогна да изненадат бъдещата булка на моминското й парти. Идеята беше да направя няколко кутии с различен размер в същите огнени цветове. Организатор на събитието е бъдещата кума. Срещнахме се тричките и започна една мозъчна атака :)... Те го бяха измислили така: в три кутии да поставят различни подаръци, които виновницата за партито да отваря и да се изненадва все повече. Кумата искаше кутиите да са опаковани като една, така че да представляват един общ подарък. На мен ми хрумна идеята за торта. За съжаление все още не съм правила кръгли кутии, така че тортенският вид не се получи съвсем, но все пак ансамбълчето стана ярко и голямо. И добре, че отпадна първоначалната хрумка в най-голямата кутия да има нещо метално и тежко, понеже не знам дали кутията щеше да издържи. Така или иначе в трите кутии имаше сладурски и сладостранни нещица и се надявам всички много да са се забавлявали.
Аз лично се трогнах като разбрах и за останалите изненади: разходка за събиране на мислите с ретро автомобил, послание с любимото цвете на булката, пиано бар, абсолютно неведение какво ще се случва през тази вечер, една от последните й като MISS:




сряда, 30 май 2012 г.

Рожден ден по време на бедствия и болести

Един знаменателен рожден ден празнува моето вече 4-годишно момченце Калоян. Първо да започна с пожеланията, че в цялата суматоха те май останаха на последно място: Да ми е живо и здраво, умно, усмихнато, все така танцуващо и пеещо и да умее да се радва на живота! Последното е най-важно, но изглежда в стремежа си да го науча на дисциплина не му оставям големи шансове на това :).
Днес ще пиша повечко, но историята си я бива.
Такаа, като всеки рожден ден на децата ми подготовката започна около месец по-рано, когато мама си хареса моряшкия декор на Ели и от него някак неусетно се пристрасти към темата. Харесах моряшка торта с рулчета и корабчета, изключително изчистена и стилна, дори купих моряшка тениска, шапка и чорапки на синьо и бяло райе. Нали видяхте предишната публикация? Ако не сте изтичкайте да видите колко съм била повлияна от морето и лятото :). Ами така де, миналата година на неговия рожден ден си беше жега! Кой ти предполага, че тази година ще клони към зима! Следва мястото на партито. Сега ще ви споделя, че когато разбрахме, че ще се роди на 20 юни /!/ аз възкликнах: "Чудесно лятно бебе! Ще празнуваме рождените дни на открито!" Въобще съм цар на първите реакции. Когато разбрах за големия ми син, че ще е момче казах - Сега да го мислиш като влезе в казарма!..... (No comment!)
Мдаа, който е търсил детски клуб с градина знае колко са много на брой, така че се спряхме на миналогодишния и резервирахме датата 27 май. Дотук добре.
Две-три седмици преди знаменателната дата все пак здравият разум надделява в мен и си казвам "Това дете вече има мнение по всички въпроси, ами ако нещо не му хареса, все пак има на кого да прилича" :) и му показах избраната торта с нахъсващото - Ти ще си моряк, мамо! "Аз пък не искам да съм моряк!". Прозвуча ми като Давид преди малко повече от 4 години когато разбра, че ще имаме бебе - "Амам аз не искам бебе" - работата наполовина свършена, пък то не ще!
- А какво искаш да си, мамо?  питам мило.
- Спайдърмен и Маккуин - невинно ми отговаря Калоян
Подейства ми като студен дъжд през май. За мен тези герои олицетворяват цялата шарена безвкусна индустрия за момченца. При това той не е гледал и двата филма. Е, наложи се да ги види през празниците.
Набрах смелост и след около два дни звъннах на Ели и Хриси да им кажа, че сменяме концепцията. Слава Богу и двете реагираха почти моментално и измислиха стилни варианти на визия за снимки и торта. Тортата за Маккуин остана за детската градина.
После така ме завъртя работата, че не ми остана време да помисля за покани и на 22 май прехвърлих тази отговорност върху големия си син. Той все измисля нещо. Така стана и сега - Мамо, ами да купим стикери със Спайдърмен! Щях да го разцелувам. Направих поканите като изрисувани от дете, така че въобще не смятам да ви ги показвам - срам и позор са!
Междувременно минаха две-три земестресения, започнаха бурите и дъждовете. Нооо, нас такива катаклизми не ни плашат. Детето ни веднъж има рожден ден. На всичкото отгоре тези семейства от поканените, които щяха да пътуват се отказаха заради времето и така бройката нарастна. За сметка на това всичко показваше, че градината няма да е удачно място за купон, та ще влезем вътре, където е уютно и приятно, но пък малко.
И все пак - настроението беше празнично.
До 25 май. Наобяд вдигна температура и следобед избиха първите пъпки на варицелата. Мдааа! Няма нужда да уточнявам, че трябваше да се справим с двуетажна торта и да си стоим вкъщи. Разбира се, ние се амбицирахме детето да е щастливо и весело, а не унило. Вечерта преди 27-ми татко и батко надуха 50 балона. Направихме си дискотека, игри на криеница и откриване на различни предмети по описание, имаше тържествен обяд, духнахме свещичките, а в късния следобяд се отдадохме на записи от изписването му. Празникът трябва да бъде празник! В такива моменти си повтарям за кураж - "Да живее живота!"



Аз все пак му направих картичка - една от нас и една от баба му. Първата е каскадна картичка с Коко на 4, 3, 2 и 1 годинка.





А ето я и от баба:

За обработка не остана време, но пък рожденикът си ги хареса и сега има мноого време да ги разглежда :)

С пожелание за здраве и твърда почва под краката - ваша Ариадна! :))

понеделник, 21 май 2012 г.

Албум за бебчо на име Калоян

Как да не го харесам това малко синеоко момченце! Носи името на сина ми :) А майка му се оказа моя вярна клиентка. Тя поръча онзи бебешки албум за Рая:
http://dariadna.blogspot.com/2012/04/blog-post_17.html - можете да го видите тук

И след като си го получи реши, че и нейното момче заслужава такова албумче. Разбира се, тя и сега записва първите си спомени с малкия юнак, но знаете, че майките грижовно записват много първи неща и албумите се множат. Така че този албум ще е вторият в живота на Калоян. Да му пожелаем щуро детство, а на мама - много поводи за гордост, които да записва тук:


сряда, 16 май 2012 г.

Къщичка, ведро и още нещо

Миналата седмица беше много продуктивна наистина. Това, което е най-ценно в моето занимание е срещата ми с нови усмихнати и креативни хора, предимно млади майки :).
Преди доста време ми писа Мадлена, която се оказа моя съседка в последствие. Искаше да й направя шкафче за подправки, което да е в лилавата гама. Ето какво се получи тогава:


След това имах честта да направя картичка за нейното малко съкровище и ето сега тя реши да си допълни комплекта с ведро-кашпа и къшичка за декорация на новобоядисана стена. Само да уточня, че розовите бордюри на горната снимка в последствие станаха бели понеже не се връзваха с лилавата визия на дома на Мадлена. Този път имах възможност да се съобразя напълно с лилавата гама и ето какво се получи:

Във ведрото ще расте дърво с бяло стебло. Чакам с нетърпение снимки от нея понеже дори не мога да си го представя. Ако позволи ще ви по кажа и на вас.

А понеже най-добрата  приятелка на сина й имаше рожден ден в събота направихме картичка  с мече и за нея:


Очаквайте още продукция от изминалата седмица :)
Тази е посветена на 24 май и свързаните с този празник детски работилнички на 20-ти и 21-ви. Подробности - утре!

петък, 11 май 2012 г.

Magic box again

Преди година направих първата си магическа кутия като подаръчен плик за сватба. Можете да я видите в тази публикация:
http://dariadna.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

Преди около седмица ми поръчаха втора такава. Разбира се, тя не стана абсолютно същата, но се опитах да се доближи максимално до нея:




Пожелавам магията да не напуска отношенията на младите влюбени, а на вас, мои гости - усмихнат ден!

вторник, 8 май 2012 г.

Каскадна и дабълсладър картичка

Миналата събота бях на обучение при Двете елши. Това са вече три усмихнати момичета, от които поръчвам голяма част от материалите си и реших, че е време ги посетя на живо. Разбира се, знаех, че ще науча нещо интересно. Достави ми истинско удоволствие да науча две нови техники за картички.
Първата е каскадна. В долния край панелчето се издърпва, за да се покажат различни картинки, надписчета, пожелания, а могат да бъдат и снимчици. Надявам се, че от снимките на моето произведение ще разберете какви изненади крие тази картичка:





С втората картичка, наречена doubleslider се опитах да избягам от тежкия винтидж, обаче като си ме тегли... Характерното за нея е, че с едно издръпване отгоре се отварят още два "прозореца", като така картичката става тройна и най-вече има елемент на откривателство - хоп, и излиза още нещо. Ето за какво става дума:






Благодаря на Елшичките, че ме заредиха с вдъхновение за цяла седмица! :)

понеделник, 7 май 2012 г.

За една арабска принцеса

След известно затишие ето ме и мен. Както каза Дони на наградите на БГ радио - тишината е нужна, за да има добра музика. Без да ми е цел така се получи и с мен през последните дни. Имах нужда от време и настройка, за да продължа. Но мисля, че днес ще ви зарадвам с един подарък за 18-годишна арабска принцеса и нейната майка. Подаръкът е от лелята на принцесата, която е сестра на майка й. Във вените на девойката тече и арабска кръв, а освен че е дарена с екзотична красота, според думите на леля й е настроена философски задълбочено, което ме накара да й симпатизирам без да я познавам лично :). Направихме й скрапбук албум и понеже прави своите първи опити в кулинарното изкуство й декорирахме рецептурник, който ще започне с рецепти на български ястия от нейната баба и леля. Чудна идея! Поздравления за това, Ники!
Мечтата на рожденичката е да стане дипломат, затова на последната страница на албума има излитащ самолет и глобус с пожелание да превземе света!
Разбира се, трябваше да уважим и майката, създала и отгледала това вече голямо момиче. За нея е декупираната кутия за бижута.
Ето ги и тях:












Очаквайте скоро моите впечатления и творения от работилничката на Двете елши, както и първите ми каскадна и doubleslider картичка!

Благодаря Ви, че се отбихте при мен!