Страници

неделя, 30 януари 2011 г.

Пеперудено кълбо

Първата ми масторийка за Ели. Идеята беше напълно нейна. Показа ми във Фликр какво иска за постановките на снимките си, а именно, както тя го нарече по-късно,  Пеперудено кълбо. Възникна въпросът какви и колко големи да са пеперудите. Аз така се вдъхнових, че още на следващия ден нямах търпение да опитам да поработя с тел. Като направих основата реших да сложа пеперудите, които вече имам. Така се получи не розово-лилаво-синьо кълбо, а жълто-екрю. Показах й снимката, за да види дали това си е представяла, с уговорката, че ще направя в лилавата гама:


Ели реши веднага да го вземе и още същия ден е направила тази сладурска снимка. Изпрати ми я необработена, но и такава е чудесна:



Възглавничките и жълтата рокличка са неотразими, а малката Калина личи, че се чувства напълно в свои води пред обектива на майка си. Цялата фотосесия е тук
Допълнителен бонус за мен беше фактът, че Калоян започна да плаче когато давах кълбото на Ели - искал да си остане за нас:)

петък, 28 януари 2011 г.

Да отидем на кафе

Преди известно време си купих кафе на зърна с идеята да направя нещо ароматно :) с него. Днес му дойде времето:



вторник, 25 януари 2011 г.

Календар /дигитален скрапбукинг/

Ели. Вече съм писала за нея, тя е главният виновник за съществуването на този блог ;). Запознаха ни големите ни деца, които освен, че са съученици, еднакво се увличат по математиката. И така, докато чакаме пред училището им намерихме, че имаме близки страсти - скрапбукинг, фотография и, разбира се, деца:). Ели обаче е чист талант в областта на дигиталния скрапбукинг, а за фотографията мога само да й се възхищавам. Ето какво твори: Eli Mishe.
Много й благодаря за прекрасната фотосесия на моите сладурковци по случай Коледа! Нямаше как да не си поръчаме и календар за 2011:







Sofia - The History of Europe | София - Историята на Европа



Оказа се, че познавам повече историята на Рим, Париж и Виена, отколкото тази на София. Много добро видео!

понеделник, 24 януари 2011 г.

Детска картичка

Слабост са ми детските и особено бебешките аксесоари - картички, албумчета,  кутийки за косичката от кръщене, кутийки за лакомства, а като видя ръчно правена диадемка ми идва да накича главицата на Калоян пък каквото ще да става:). Разбира се, няма да обърквам детето, но поне ще направя нещо за един хлапак, който скоро става на 2 години. Картичката е доста шарена, но такива са и мислите им на тази възраст. Знам  го от моя бърборко, който доскоро беше на тази възраст. Исках да я направя така, че да е ясно, че става точно на две години. Толкова е хубаво когато след време имаш малки споменчета от конкретен рожден ден. Ако въобще просъществува дълго време, разбира се.
Отново не се справих особено добре със снимката. Оказа се, че дневната светлина вчера не беше достатъчна, но и моето търпение не беше достатъчно да изчакам да изгрее ярко слънце. Затова показвам крайния резултат веднага след изработката му.


Надявам се да ви хареса и благодаря, че отделихте от времето си за моя блог! :)
Очаквам вашите коментари!

сряда, 12 януари 2011 г.

Картички за рождени дни

Близнаците. Колкото еднакви, толкова различни. Ето една моя картичка за рожден ден на близнаци, които стават на 9 години:
Обикновено са като две капки вода... докато не ги опознаеш
Понякога единият е по-висок или по-рус или по-едър....
Друг път единият се справя по-добре в училище или на работа....


Сравнение винаги има. Аз реших да ги направя "огледални", за да се допълват.




А това е картичка, която ще подарим на нашето красиво 3-годишно съседче - Ерик. Нека да е  все така буден бърборко!:)))