Страници

сряда, 25 април 2012 г.

Работилнички, кръжоци, забавления

В последно време повече се забавляваме дружно, отколкото да се съсредоточа върху индивидуална изява. Което въобще не е лошо. Много мислих и реших да ви потопя в нашите сбирки наведнъж - големи и малки, декупиращи и правещи играчки, в ателието при мен и това в Хелен Дорон Борово. С една дума - ще забъркам творческа каша, пък да видим как ще се получи:

По хронология е Великденското арт ателие в Хелен Дорон Борово. Правихме кокошки, венци с цветя, цветя от тишу, оцветявахме яйца. Децата са на възраст между 2 и 5 години. Беше голямо забавление и мазане :):







Сега да обърнем внимание на порастналите деца. Втора серия на кръжок по декупаж:






Показвам ви само произведенията на участниците в кръжока, понеже възрастните са по-срамежливи от децата, разбира се. И решиха да се представят с дела :).

Следва последното ни занимание с децата в Работилничка "Феичка". Изработвахме играчки от хартия. Аз бях много доволна, че децата вече започват да екпериментират и направиха лично свои играчки, по-точно животни, а не се стараха да направят моделите, които им бях подготвила:




Накрая си спретнахме и куклен театър с Калина. По усмивката й личи, нали? :)

И като за финал: Ателие Ариадна и Хелен Дорон Борово каним всички малки сръчковци на арт ателие по случай 24 май на 21 май от 17.00 ч. до 19.00 ч. Децата ще се запознаят с празника, ще говорим за значението на имената им, след което ще си изработят банер с името си, ще правим книгоразделители и ще оцветяваме картинки с любими приказни герои.
Деца от 2 до 3 г. са с придружител, а по-големите могат и сами да се справят, но ако мама, татко, леля, батко искат да се забавляват с нас са добре дошли !:)

2 коментара:

  1. Изключително приятно ми бе да се потопя в твоята творческа "каша", която никак не ми прилича на каша, а на истинско "Крем Брюле" - нежно, изпълващо сетивата, разтапящо ги! И сякаш най се зарадвах на проявеното творчество от децата, които сами са си направили играчки! Супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! Истинско удоволствие е да чета коментарите ти! Толкова поезия има в тях! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване