Страници

вторник, 31 май 2016 г.

... с картинки сладки, гума, химикалче с цвят на портокалче ...

Тази учебна година имах честта и удоволствието да съм част от емоционалната раздяла на един клас с първия му класен ръководител. Благодаря от сърце на Радина, една от майките и моя приятелка, чиято е идеята и организацията на този, да го наречем, проект. За мен дори мога да допълня мащабен проект :). Това, което е важно в случая е необикновената привързаност на децата към тяхната учителка и любовта, с която тя им отвръща. Всички снимки в албумите са направени от учителката, госпожа Йорданова, по време на съвместната работа с децата, на екскурзиите и зелените училища. Което води до извода, че любовта от възрастните неминуемо води до обожание при децата.

Идеята: да се направят албуми за всяко дете от класа, в които да сложим снимките, избрани строго индивидуално за всяко от тях, както и албум за учителката им, в който, освен снимки, да има и листове с лично послание от детето.

Всичко това изискваше подкрепата на родителите, които застанаха зад идеята, участието на малките ученици, които с готовност написаха стихове, нарисуваха рисунки или просто се извиниха, ако са засегнали по някакъв начин любимата си учителка. 

В албумите на децата има обръщение от г-жа Йорданова, а в нейния албум - благодарност от родителите на първа вътрешна корица, както и песен, съчинена от децата за нея на последна вътрешна корица.

Реших да експериментирам с албум-акордеон за децата, т.е такъв, който се отваря и от двете страни. По този начин имах възможност да залепя 6 снимки от едната страна, а от другата, освен залепените снимки, имаше джобове, в които поставих останалите снимки. Освен това трябваше да има ефекта на интерактивност, за да е интересен за малките ръчички и мозъчета :)
В албума на госпожа Йорданова всеки лист с послание беше вмъкнат в страницата със снимка на всяко едно дете.

Ето ги и тях. 
Албуми за децата:

Албумът на госпожа Йорданова: Не мога да ви покажа посланията на всички деца, затова подбрах някои от тях на случаен принцип. Всяко едно е неповторимо, силно и затрогващо.Пожелавам на малките ученици още много всеотдайни учители, а на госпожа Йорданова, с която се запознах и лично, да продължава да сее доброта и знание по нейния деликатен и успешен начин!


3 коментара:

 1. Ани, от сърце ти благодаря за прекрасната реализация на албумчетата! Златни ръце имаш, май скоро не съм ти го казвала, а трябва �� И децата са прекрасни, и Госпожата ни е прекрасна, жалко само, че се разделят. За това си заслужаваше тези незабравими три години да бъдат запечатани в твоите вълшебни албумчета, за да може красивите спомени да се пазят по красив начин!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ради, знам колко им е тъжно в момента...Но това е любовна история - прекрасно е да си я преживял :)

   Изтриване
 2. Браво!!! Прекрасни албуми!!! <3

  ОтговорИзтриване