Страници

неделя, 6 октомври 2013 г.

Работилничка "Феичка" 06.10

Днес беше вълнуващ ден. Работилничка "Феичка" посрещна първите си творци за новия сезон. Започнахме с малките /4-8 г./ сутринта и завършихме следобед с големите - над 9 г.
За първи път моите синове пожелаха и също се включиха. Което ме направи още по-щастлива. Пред алтернативата компютър, таблет, смартфон те избраха да създадат нещо с ръцете си, да се омажат с боя, да внимават, сгъват и режат, но най-вече да се срещнат с други, някои непознати деца, да хапнат бисквитки и да обменят идеи, а разбира се и малко смехории. :) Като например малкият Калоян /5 г./ се похвали на Мони /почти 5 г./: "Моят татко е шеф.", а Мони светкавично отвърна: "А аз съм каратист". Или пък друг случай: Косара ме пита какво ще правим другия път и при отговора, че темата е Хелуин, тя възкликва: "Охоо, той месеца мина" :) Въобще забавата и въодувлението бяха големи, но това не им попречи да измайсторят прекрасни свещници от морски камъчета, както и весели кукли, като по тяхна инициатива куклите дори бяха кръстени - Хубавка, Лора, Дългучко и ха, сега де, как се казваше на Мони човечето? Май беше нещо като Кратунчо-Братунчо. Ами така е, другият път с тефтера за бисерите трябва да влизам при тях!

Ето ги малките:

"Картина три в едно" според Калоян. Рисуваха я Теа, Мони и Калоян






А това са техните произведения.



Следват батковците и каките. Те бяха по-"обрани" и съсредоточени... до едно време. Момчешката група не се сдържа дълго. Опитаха с няколко бели и рязко увеличаване на радиото. Но като изключим това се справиха повече от чудесно:















А ето ги и картичките-плик и техните свещници:


С творчески заряд Ви пожелавам успешна нова седмица! :)

Ариадна

Няма коментари:

Публикуване на коментар