Страници

понеделник, 17 февруари 2014 г.

Рожден ден в работилничка

Как ви се струва идеята? Вероятно донякъде нестандартна?! Определено се оказва подходяща за момиченца и момченца, които обичат да се занимават с приложно изкуство, откриватели или просто различни. А както каза едно от поканените деца "Брат ми казва, че е хубаво да си различен" :)
Истината е, че на възраст от около 9-12 години пред родителите стои въпросът "Къде да отбележим рождения ден на детето?" Детските клубове са за по-малки деца, игралните клубове като боулинг, билярд не са подходящи за по-артистичните натури, които обикновено са по-фини, тихи и срамежливи, обичат да се задълбочават, а и оценяват задушевно-споделените мигове с приятели.
Пред този въпрос е била изправена и Ирена, майката на Габи /Габи стана на 10 февруари на 10 години/. Тя се свърза с мен, след като случайно попаднала на блога ми с и ми сподели, че иска нестандартен рожден ден. Мислеше, че мога да й помогна с поканите, но след разговора ни вече бяхме решили да дойдат на място в ателието ми, за да може Габи да види и да избере как мога да бъда максимално полезна за нея и семейството й.
Поканите трябваше да направя за ден, защото на по-следващия пътувах. Уточнихме, че Габи харесва лилавия цвят и че биха искали тортата да бъде в лилаво и зелено. Чудесно съчетание! Помогнах със съвет и за тортата. Те се спряха на Леля Ог Нина. А тя е била достатъчно мила да реагира своевременно и въпреки малкото време да направи произведението, което ще видите по-долу.
Моята роля се изразяваше в това да поукрася залата, да приготвя модела и материалите за феичката от стиропор. Мама и татко отговаряха за детско меню и тортата.

А ето и снимков материал.
Започвам с поканите:


следва каскадната картичка, която е подарък от мама и татко и показва как Габи расте за радост на всички:





Следва арт-купонът:








Ето я и тортата:




Моята гордост:

След толкова работа се огладнява бързо :)

И накрая ще ви покажа нашата кукла-метъл.
Същото това момиченце, което много държеше на различността пожела куклата й да бъде в черно, с половин обръсната глава и да й нарисува ръце с познатия знак.




Пожелавам на Габи още много незабравими моменти с близки приятели, а на цялото й семейство - да бъдат заедно и да преоткриват чудото, наречено Живот!

За вас, скъпи мои гости, слънчев ден!
Ариадна

Няма коментари:

Публикуване на коментар