Страници

сряда, 26 октомври 2011 г.

Хелоуинска работилничка "Феичка"

Дойде ред да покажем произведенията на феичките от изминалата работилничка по повод предстоящия Хелоун.
Започнахме с няколко встъпителин думи " Що е Хелоуин и знаем ли, че съществува". Оказа се, че децата не бяха много наясно, но погледите им привлякоха тиквичките на масата, а и идеята да се впуснат в ново предизвикателство ги привличаше неудържимо. Веднага се заловиха за работа. Вече много по-уверено работеха с печатите, а всичките ми опасения относно оцветяването на малките "страшни" фигурки бързо остана в миналото. След като чевръсто си направиха банери, дойде ред на тиквите. Но вещерските шапки за тях им се сториха абсолютно недостатъчни /няма да повдигаме въпроса, че участието им в изработката се изразяваше във внимателно проследяване на моите движения/ :). И така импулсивно едно от децата възкликна: "А как да й нарисувам очи /р.а. на тиквата/?". Аз не устоях на изкушението и им дадох бурканчетата с акварелни бои. Получиха се много красиви тикви, които ще видите по-долу, както и много шарени ръце, но това си е част от забавлението.
Голямата изненада за мен беше, че успяха и по един прилеп да стъкнат. Наистина продуктивна работилничка!
Накрая всички гордо отнесоха по една торбичка с декорация за Хелоун, която, надявам се, ще донесе настроение както на малките палавници, така и на цялото семейство! :)











Мили мами и татковци, не забравяйте да се запасите с лакомства на 31 октомври!

3 коментара:

  1. Ани, с нетърпение дочаквам твоите преживелици, изпитвам истинско възхищение към това, с което си се захванала

    тъкмо прочетох много интересен материал, в подкрепа на твоето начинание:
    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=the-death-of-preschool&page=1

    ОтговорИзтриване
  2. Зори, първо, благодаря, трогната съм от думите ти! Знам колко грижовна и модерна майка си и това прави признанието от теб много ценно за работилничката. А относно статията - наистина децата днес, а вероятно и винаги, ни изпреварват със светлинни години. Затова нека им даваме да се докосват до техники и материали, които по принцип се водят професионални. Така им даваме шанс да се научат по-бързо да бъдат самостоятелни, креативни, иновативни, мислещи и т.н. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда, че сте си изкарали страхотно и много сте се забавлявали! Поздравления за прекрасната инициатива!

    ОтговорИзтриване