Страници

понеделник, 23 януари 2012 г.

Картички с и без повод

Докато правех първата картичка си спомних за студентските си години. Тогава със съквартирантката ми бяхме две възторжени мечтателки, които жадно гледаха кино, четяха книги /и поради липса на телевизор в общежитието/, ходеха на купони и зарейваха погледи в картичките, онези в ретро стил, на които момченце целува момиченце. Подарявахме картички без повод. Просто така. Посланията бяха искрени, най-често цитати от някой мъдрец.  А ето я моята първа картичка без повод, just because:


Първоначалният ми замисъл беше надписът да бъде " Ключът е в теб", но ето че рекламата понякога успява да приватизира думите и използвани от друг щяха да изглеждат кухо и несериозно. А аз наистина исках посланието да е "Всичко е вътре в теб и зависи от теб". Дори това на кого ще дадеш ключа за себе си. Затова се спрях на недоизказаното и импулсивно "просто защото..."

Втората картичка е на тема "Рожден ден". С нея ще участвам в Забавлятелството, въпреки че конкуренцията е сериозна и вече имам фаворити сред досегашните участници. Успех на всички!:


4 коментара:

  1. съквартирантката:)23 януари 2012 г. в 12:38

    Няма нищо по-хубаво от това да получиш картичка без повод:)
    Добре поне,че годините не промениха любовта към картичките ....та дори и на децата успяваме да възпитаме любов към тях....
    И двете картички са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  2. О, колко ми е драго да видя коментар от теб! :) Само да кажа какво чух за студентските години на представлението на бате Ненчо: "Тогава човек забравя всичко научено през първите 7 години за 7 дни". Така че да не се притесняваме за децата - всичко ще си дойде на мястото :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Да - и аз така смятам - няма нищо по- хубаво от това да подариш картичка без повод...И аз си падах по онези ретро картички, даже имам още няколко у нас.

    И двете картички са супер. На първата много ми допада контраста, който се е получил между едноцветната и дизайнерската хартия...А тази за РД - картинката е много сладка, а цветовете и отиват страшно много!

    ОтговорИзтриване
  4. skylife, онези картички си остават класика :). Много ти благодаря за отзивите на картичките ми! Чудесно е да чуеш как изглеждат в очите на другите, а конкретните аргументи са си направо бонус :). Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване