Страници

понеделник, 30 януари 2012 г.

Работилничка "Феичка" с тема "Easel картичка"

Днес ще се изфукам с "моите" деца от работилничка "Феичка". Нали знаете колко е хубаво когато след положени усилия виждате, че работите ви стават по-добри и усилията не са били напразни. Идеята на работата ни в "Феичка" е забавлявайки се да развиваме умения и да научаваме нови неща. Поне аз, като родител, това бих очаквала от подобни занимания с моите деца. За съжаление грипът попречи на половината деца да дойдат, но останалите се постараха да направят easel картичка за конкретен човек и по конкретен повод. Помолих ги да си представят на кого ще подарят картичката, защото за себе си съм установила, че така картичката добива свой живот, става пълнокръвна и красива. Наблегнахме на оцветяването на печати и се запознахме със светлосянката. Това, разбира се, е амбициозна задача, но те се справиха. Ето как:

На масата в жълто-зелено е валентинката на Симона - 10 г.

Картичка за малкото братче на Дилян - 9 г.

Картичка за рождения ден на таткото на Сами - 10 г.

Картичка за мама на Давид - 9 г.

Картичка за мама на Косара - 5 г.

Картичка за таткото на Мишо - 6 г.
Аз помагах само, въоръжена със силиконовия пистолет. Останалото е изцяло тяхна работа. Браво, деца!

2 коментара:

  1. Страхотно са се справили дечицата. Нямаш си напредстава колко се молих на голямата ми дъщеря да я "замъкна " при теб, точно за тази тема :-) Обаче срама й е голям , вече не знам на кого се е метнала толкова срамежлива.Беше съгласна единствено ако и сетра й дойде с нас(а тя е на 4г):-) Много ме е яд да знаеш , плюс че ни предстоят РД на мен и моят съпруг , а тя много обича да ни подарява нещо направено от самата нея.Обаче пусти срам :-) Нищо де, аз ще продължавам да настоявам и тя все някога ще склони :-)
    Лека и успешна седмица ти пожелавам , с по - малко студ :-)

    ОтговорИзтриване
  2. hristina, благодаря от името на дечицата! А ти ме накара да се усмихна, представяйки си разговора ви с дъщеря ти. Кажи й, че така се създават приятелства, а и нямаме много време за притеснение, понеже всеки си работи по своето произведение, което пък винаги се получава и е интересно. За сестричката може да го уредим, ако обича да рисува. Но най-добре е тя сама да реши, че иска да идва. Много ти благодаря за милите думи и пожелания и аз ти пожелавам топлина днес! :)

    ОтговорИзтриване