Страници

вторник, 20 ноември 2012 г.

Black and violet

Дълго отлагана публикация е тази. Трудно ми е да обясня защо, но ще опитам. От известно време около мен се завъртя като подгонено от есенен вятър определението "изкуство". Да, не отричам, че ми е много приятно да го чувам когато се отнася до мои неща, но все пак смятам, че не това е изкуство. Или по-скоро не смея да си го помисля. Водих разговори по темата с истински арт-исти според които изкуството се определя от нюансите на асоциациите, с които се свързва дадено произведение. Така или иначе, далеч от определенията, във всяко нещо, излязло от ръцете ми, колкото елементарно да е на пръв поглед остава по малко от мен самата. И парадоксът е, че това ме обогатява, а не ме ограбва.
В тази публикация ще ви покажа картина, вплетена в тефтер. Ето затова отлагах публикацията. Не знам доколко такъв комерс е уместен. Не за поръчка и направа. Там нещата подлежат да се погледнат от друг ъгъл, който ще засегна малко по-късно. Не. Става дума за това, аз трябва ли да публикувам нещо подобно.
Все пак ще го покажа, дори и само за това да се запознаете, ако не го познавате с един художник, който според същите тези мои артисти е факир на композицията - Кандински.

История на поръчката: млада дама поръча тефтерче, което може да се носи в дамска чанта за нейна приятелка, която много харесва Кандински. Толкова го харесва, че си е направила тату с картината му Black and violet. Изключителен подарък като замисъл. Разгледах го доста подробно. И накрая видях... лодките :)

Техниката е напукан декупаж.

Оставям на вас асоциациите:



Повече за този художник можете да прочетете в Уикипедия, а картините му можете да видите тук

С пожелание за хубава вечер,
Ариадна

1 коментар: