Страници

понеделник, 26 ноември 2012 г.

Ще зарадвате ли близките си с коледна картичка?

Това е въпросът. Колко от нас обръщат внимание на малките неща, в случая - жестове? И ако не обръщаме внимание на картичките, защо? Вероятно никога в живота ни никоя подарена картичка не е успявала да ни докосне. Дълбоко, разтърстващо. За себе си знам, че в много важен и сензитивен момент получих картичка с не чак толкова забележителен дизайн, но текстът в нея остана в мен. Той гласеше - "Да живее животът!". Беше в точния момент на точното място. Текстът определено е най-важен. Важно е посланието. На кого какво искаме да кажем... Но визията на картичката е вид дар. Там има естетика, която ни действа на подсъзнателно ниво. Като една картичка с наклонено дърво от копчета с надпис miss you. Тя е една от малкото, които стоят вкъщи и ми напомня колко силно ми е липсвал някой, за да наклони дървото.
Неслучайно децата обичат да правят картички. Тези малки ангели отлично Знаят, че подобен подарък за мама ще я окриля дълго.
Ето и коледните предложения на феичките и елфчетата тази година:




















3 коментара:

  1. Страхотни са! Браво на децата! Абсолютно съм съгласна, че една картичка може да значи много повече от скъп подарък. Аз предпочитам такъв жест, но много хора, за съжаление, не ги оценяват. Това обаче не ме спира да ги правя и подарявам:)

    ОтговорИзтриване
  2. Тони, нас с теб нищо не може да ни спре явно. :))) А аз направо не разбирам хора, които подаряват подарък без, да го наречем "визитна картичка". По-късно и да искаш не можеш да разбереш от кого е подаръка. Това е прагматичната функция на картичката. Романтичната и съдържателната е ясна и не би трябвало да се обсъжда дори.

    ОтговорИзтриване
  3. Такива прекрасности са сътворили тези деца! Направили са страхотни подаръци!

    ОтговорИзтриване