Страници

сряда, 28 ноември 2012 г.

За времето и магията /Идва ли краят на света?/

Усещате ли паника от това, че наближава 21 декември 2012? Около мен за това се говори с известна доза насмешка. Единствено децата ми се сториха малко объркани и изплашени. Стана дума за това и в работилничката и снощи при разговор с Давид. Неговият коментар беше свързан с момиче, което би харесал... "евентуално"  :). Та в този лек неангажиращ разговор, в който аз бях наострила, ненатрапчиво разбира се!, ухо, а той съвсем невинно ми каза " Не ми трябва някоя сухарка, която да ми говори, че идва края на света" :) усетих, че темата въобще не е чужда на възрастта му. Дори се възмути от теориите на негов съученик, който има научно обяснение как точно ще се случи този "край".
Нямаше как де не взема отношение. Обясних му моята гледна точка - "Всеки край е начало". И мисля, че тя повече му хареса.
Дори и да не дойде краят на света, така или иначе идва нова година. По това време си правим равносметки и искаме да вземем в новата най-доброто от старата и да надграждаме. Поне това си пожелаваме, нали?
Миналага година по това време направих работен тефтер на Криси. Това е фурията, която неуморно прави торти и сладкиши с цялата енергия и ентусиазъм, които съм виждала. Нейните произведения можете да видите тук.
След около месец получих едно от най-приятните признания - Хриси смяташе, че тефтерът й носи късмет. Получава интересни поръчки и е удовлетворена от това. Това е от малките божествени искрици когато си мислиш, че си на точното място.
И вероятно не са били просто думи защото тази година тя си поръча отново тефтер при мен. Вложих в него още повече магия, за да бъде 2013-та още по-добра за Хриси.
Пожелавам ти го от сърце!



3 коментара:

  1. Не знам дали заради цветовете, дали заради формите, дали заради елементите, дали заради всичко взето заедно, но този тефтер наистина има един особен, магичен заряд! Грабва и омагьосва още от първия път, когато човек го види и съм сигурна, че ще бъде повече от късметлийски!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво за тефтера! Дано носи още повече късмет. А темата за 21.12, мисля, не е чужда за никой. Всеки е чул, прочел, видял нещо. Вярвам, че това ще едно ново прекрасно начало! Всяка промяна е за добро!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, магьосници! За вас двете не се и съмнявам, че се занимавате с добра магия :) Дано има повече! Тони, ето това смятам, че ще се промени след 21.12 - ще оцелее доброто. Амин! :)))

    ОтговорИзтриване