Страници

сряда, 21 май 2014 г.

За любовта

Днес и двата предмета, които ще покажа са на тема Любов. И затова ще ви споделя разговорът, който ме впечатли по радиото тази сутрин с психоложка. Не мога да цитирам името й, но това, което каза ми допадна. Въпросът беше каква трябва да е любовта. Тя беше лаконична и изглежда наясно по въпроса :) - любовта трябва да е сигурна и несигурна, т.е. да носи усещане за доверие и спокойствие и в същото време да те кара да се чувстваш уязвим, обектът на любовта ти е да е малко недостижим и изплъзващ се. Това, според специалистката, ни кара да копнеем за определен човек, да флиртуваме и се доказваме пред него. Оообаче, без сигурност не ставало. Трябвало да чувстваме, че каквото и да стане човекът ще ни подкрепи, ще остане с нас и ще ни прости.
Ха сега, не ви ли изглежда сложна. Почти като ходене на въже - една грешна стъпка и си се сгромолясал с счупвания, раните от които заздравяват бавно и мъчително, не дай Боже пък и да се осакатиш трайно. Моят опит показва, че не е лесно, но пък си струва да пробваш, поне веднъж :)

На младоженците, за които е този плик за паричен подарък пожелавам дълго време да не се налага да четат, обсъждат или развиват по темата. Нека просто се обичат!




Следващото е кутия, в която ще бъде приютена пеперуда-бижу в лилаво-зелено. За нея ме потърси дама, която подготвя подарък за момичето, в което е влюбен сина й. И това ако не е любов?!





Или както беше казал един велик ум - "Любовта е последният шанс да оцелеем"

Обичайте се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар