Страници

вторник, 15 март 2011 г.

Пролетни картички

Месец март е моят месец. На фаталния 13-ти съм родена и когато бях дете това беше главната причина да очаквам с трепет на мине февруари, после и Баба Марта да прелети, накичена с мартеници, след това да подаря грижливо крития подарък на мама. Обикновено това беше ваза и някое съдче за домакинството :) /не че имаше голям избор от подаръци за мама тогава/.
Когато поотраснах чарът на март идваше с цветните градини, кокичетата, нарцисите и зюмбюлите. Сега, когато съм на... средна възраст по това време ходим на ски. Не че карам ски. Но съпругът ми е запален по ските, съответно вече и децата. А аз се научих да извличам най-доброто от зимните почивки. Дори от година-две им се радвам :)).
Все пак опитвам се да насоча темата към Пролетта. Това е моят сезон. Обожавам го. Прекрасни цъфнали дървета и свежо зелено! Забелязвали ли сте, че тревата никога повече през годината не е така зелена? Така тучно, пълно с живот Зелено! Пролетта е младост.
Затова когато получих поръчка картички за  Първа пролет веднага се хвърлих да кроя и режа. Предният ден правих декори или по-точно пана за фон на снимки с чудесни наситени цветове картони. И тук използвах два от тях :


Идеята беше да направя три различни по стил картички. Следващата беше наречена от приятелка - за традиционалисти. Тя беше фаворитът на съпруга ми. Изводът се налага от само себе си :)).

Сега като я гледам си мисля, че наистина има нещо от соц реализма в нея!
Последната я наричам Закачливата. Не можах да мина без печатче. Обаче се оказа, че имам основно коледни. Това коте е единствения светъл лъч сред моите печати, предвестник на факта, че някой ден и цветя ще разцъфтят:


Поздравявам всички вас, мои гости! И ви желая по-бързо да посрещнем истинската пролет!
С много слънце, цветя и птичи песни :)

4 коментара:

  1. Чъдесни са! Явно и аз съм традиционалистка-втората ми е фаворит. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Маги, успокоих се, че и тя се харесва :). Нали си ми е детенце! Усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също харесах втората, както и котаракът с цветята на третата - той всъщност е идеален за пролетна картичка :)
    Много слънчеви усмивки и цветни моменти, и на теб желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, страхотни картички, браво!Направо ти се възхищавам как ги измисляш!На мен първата ми е фаворит :)

    ОтговорИзтриване