Страници

сряда, 30 март 2011 г.

Ц/с/ветове

Отново ще пиша за цветята. Но "с"-то в заглавието не е случайно, разбира се. Така се случи, че за две седмици с мен се свързаха две дами, които живеят извън България, за да ми поръчат цветя за себе си и за дъщеричките си. Всъщност основната причина да напиша този конкретен случай, освен очевидната хвалба :), е, че в последно време около мен се "завъртя" темата за хобито, оцеляването и реализацията, взети заедно. И понеже едно от нещата, които писах за себе си  в поста с наградката беше - "Знам, че няма нищо случайно" сега ще поразширя темата.
Като започнем със съня на Менделеев и стигнем до ябълката на Нютон сигурно знаете, че  "зад внезапния успех обикновено стоят 20 години труд". Моят случай далеч не е такъв нито като успех, нито като количество труд. Но сега осъзнавам, че цял живот творческото в мен се е опитвало да проникне зад точните науки, с които съм се занимавала.
И понеже в крайна сметка на средна възраст направих завой, кривнах, така да се каже, от общоприетото "ходене на работа и обратно" въпросът беше, както се изрази един приятел - Ще можеш ли да се изхранваш от това?
Да, парите са изключително важни като средство... за спокойствие, за растеж, за да се чувстваш свободен. Но ако това, което работиш е нещото, без което не можеш да живееш си най-щастливият човек на света. Парите идват сами когато си дал всичко от себе си, когато постоянно търсиш начин да подобриш продукта си, когато правиш така, че очите на клиента ти да заблестят. Дори с ненадейно подаръче, което не е очаквал, дори с мил жест или дума.
Такива мисли се опитвам да подхранвам в себе си понякога въпреки, но често заради всичко, което ни заобикаля. А Вие се усмихвайте и поглеждайте цъфналите дървета :)

Първата част цветя, отпътували за Германия
Фибички
Букет за милата ми баба, родена на 01.04

3 коментара:

  1. Това е супер написано!
    Ако бях така добра в писането и аз бих го написала в моя блог.Уви не съм толкова добра в словоизлиянията.
    Честито за чужбиските поръчки.
    Когато човек прави нещо с любов и душа и отсрещната страна го усеща!
    Давай все така и само напред!

    ОтговорИзтриване
  2. Удивителни цветенца, прекрасни са! Букетът за баба е разкошен! Поздравления за изтънчения вкус и тънкия усет! Честито за поръчките и още много да има!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви, момичета! Много самохвално прозвуча, но пък исках да споделя мислите си и Вашите коментари доказват, че има хора, които мислят като мен, което може само да ме радва! :)

    ОтговорИзтриване