Страници

четвъртък, 5 май 2011 г.

Картичка за любим мъж

... или как да поддържаме любовта.

Чели сме какво ли не по темата "Как да запазим любовта, романтиката, тръпката и т.н.". И няма какво да се лъжем, това е основополагащ въпрос ако искаме да имаме здраво, сплотено семейство с психически здрави деца. А и не на последно място да се чувстваме хармонични и реализирани в любовта. Да, обаче теорията винаги е по-ясна от практиката. Любовта във физически план бавно се изпарява с напредването на времето, в което те затрупват битовизми, забързано ежедневие, нови, понякога по-интересни и отново вълнуващи контакти. Като прибавим грижите около децата и постоянната отговорност във всякакъв план към тях... Любов! Внезапно възниква натрапчивата мисъл - Къде си? Къде съм? Кога се загубихме? И защо?
За мен поддържането на "огъня" си е трудна работа, изискваща усилия, толерантност и креативност. Някъде бях чела, че връзката наподобява ситуация, в киято двама гребат заедно в една лодка. Добре е понякога да удвоиш усилията си или да поспреш, за да се увериш, че и другият гребе.
Всичко това трябваше да е лек увод към новата ми картичка, затова спирам с мислите си на глас/екран и представям един мил жест към любим мъж по случай техния ежемесечен Ден на изненадите:

2 коментара:

  1. Страхотен "лек увод", напълно съм съгласна с написаното :)
    Ремонтиращите мечета са големи сладури и въобще цялата картичка за съпруга ти много ми харесва.

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети, за голям мой срам картичката не е за моя съпруг. Друга добра съпруга ми я заръча :) Но сега се амбицирах и аз

    ОтговорИзтриване