Страници

сряда, 26 юни 2013 г.

Емануела и Emotion

Днес на гости ми е едно енергично, модерно и смело момиче с много идеи и умения. Поканих я преди известно време да ми гостува виртуално, а днес тя ме заведе в нейната обител - фотографското й студио. И на чаша кафе и вода сред изчистения дизайн и фотографските принадлежности научих повече за нея. До скоро се познавахме като "майката на...", т.е. децата ни са в една и съща група в детската градина. Някак неусетно и постепенно споделихме, че не сме типичните майки на трудов договор. След това Еми запечата с обектива си най-емоционалните моменти от рождения ден на Калоян, а днес се доближих още повече и бях очарована от нея. 
Перфекционизъм, емоция, енергия и дизайн. Така бих я описала.
Но нека тя сама се представи пред вас:


Здравей Еми! Кои са основните думи, които те описват най-добре?

Здравей Ади, първо искам да ти благодаря за проявения интерес към мен и съм много щастлива да съм ти на гости, блога ти е чудесен и страшно харесвам работата ти, пожелавам  ти много късмет, успехи и хиляди усмивки J
На въпроса ти ..... определено съм много амбициозна, поставям си цели и ги гоня до дупка, общо взето до сега каквото съм си наумила съм успяла да го постигна. Много емоционален човек съм, обичам да се смея ..много и от сърце. Считам себе си за добър човек, обичам да помагам на хората когато и с каквото мога. На принципа съм дай за да получиш и мисля, че работи повече от добре.  Винаги гледам положително на нещата, вярвам че човек предизвиква събитията с мислите си и се опитвам максимално да съм настроена на позитивна вълна J


Какво е образованието ти?

Завърших магистратурата си наскоро, по професия съм „Графичен дизайнер“, с това и се занимавам последните 8-9 години.


А призванието?

Определено мисля,  че се припокрива напълно  с образованието като всъщност първо открих какво ми е призванието и после го завърших като образование.


Кои са нещата, без които не можеш да живееш?

Не мога да живея без мечти. Не мога и без без мъжа ми, без сина  ми и без фотоапарата. С мъжа ми сме заедно от вече 14г. Той е моята половинка във всяко отношение, без него нямаше да съм това което съм сега, обожавам го и му благодаря за всичко. Синът ми е смисъла на живота ми, той ме учи на много неща и чрез него преоткривам света! А фотоапаратът е просто третата любов, той е моето изразно средство, начина да покажа света през моите очи.


Фотографията „Любов от пръв поглед” ли беше или по-скоро разумно решение?

Фотографията е определено любов, не мога да преценя дали от пръв поглед, но от малка обичам да снимам. На тази снимка съм на около 10 години. Винаги съм обичала да нося фотоапарат със себе си, да снимам местата на които ходя, приятели, празници и т.н. Момента в който осъзнах, че това е моя път дойде с раждането на сина ми.  Желанието ми да запечатам всяка негова стъпка, всеки негов жест и всеки етап от растежа му просто превърна фотографията в мое хоби. Това продължи около  4 г. в които снимах непрестанно, четях форуми, гледах снимки на фотографи, сравнявах и тествах идеи, след това завърших курс по „Фотография“ и в един момент просто реших, че е дошло време хобито да се превърне в професия.  

Струваше ли ти усилия да промениш професионалния си живот?

Реално аз работя като графичен дизайнер в последните 9 г., просто тези 9г. работих за компания, на която изграждах визията и рекламните материали, сега вече се отделих самостоятелно, от септември ще бъда лектор в курс по „Графичен дизайн“ към програмата „ Аз мога повече“  и към всичко това прибавих и фотографията. Направих студиото и някак си нещата започнаха да се случват. А дали си струва...и още как! Просто не съм се прибирала по щастлива от работен ден както сега.


Какво/кой  те вдъхновява?

Вдъхновяват ме емоциите на хората, онези съкровенни моменти в които сме най-много себе си, в които околния свят изчезва и ние изразяваме цялата си душевност... когато запечатам такъв момент се чувствам изключително щастлива.


Кой е перфектният кадър?

Ще се повторя, но за мен това е уловената емоция, чиста и истинска, без режисиране на ситуацията и момента.


Защо „Emotion”?

Защото това съм аз! Дори има тафтология между моето име и това на студиото ми.


Нека да покажем емоцията през твоите очи:
Уверявам ви, зарядът и ентусиазмът на Еми са заразителни! :)
Пожелавам й цвят, настроение, успех и вдъхновение!

Ако искате да се насладите на повече от нейното присъствие, можете да я намерите ТУК

3 коментара:

 1. Емануела Станоева26 юни 2013 г., 19:02 ч.

  Много благодаря за покана и за хубавите думи. Беше ми изключително приятно да съм ти на гости :) желая на теб и цялото ти семейство много здраве и щастие. Продължавай да твориш и да подаряваш усмивки!

  ОтговорИзтриване
 2. Много ми беше приятно да се потопя в този прекрасен, наситен с емоции и цветове свят, погледнат през една така интересна перспектива! Прекрасно е да се докоснеш и да разбереш повече за толкова талантлив човек :)

  Гуш
  Ем

  ОтговорИзтриване
 3. По една щастлива случайност ви познавам и двете... Целувки!

  ОтговорИзтриване