Страници

петък, 7 юни 2013 г.

Baby shower

Baby shower в някои страни, предимно познати у нас като "на запад" е начин да се отпразнува   предстоящото раждане чрез подаряване на подаръци на бъдещите родители. Всичко това става на парти. Думата shower или душ, обливане, окъпване идва от идеята бъдещото бебе да е "окъпано" в подаръци. Традиционно се прави само за първото дете в семейството. Канят се само жени, които да споделят мъдрост и опит в изкуството на бъдеш майка.
В 21 век традициите не са това, което бяха. Днешният духовен и наставнически смисъл на това събитие допуска и материална помощ за бъдещите родители. Защото, както знаем, всичко красиво струва пари. 
У нас тази традиция не е разпространена, и именно затова бях много приятно изненадана когато една моя клиентка се обърна отново към мен с поръчка за банер, подаръчета за дамите, които ще присъстват и албум за бебето на Baby shower. /Ако някой знае превод на български, нека ми пише.  На мен лично "Душ за бебе" не ми звучи добре/.
Въпросното празненство се е състояло в Баку, така че отново не можем да говорим за българска следа, което няма никакво значение когато става дума за бебе момиченце, развълнувана бъдеща мама, мили приятелки и много подаръци. Все приятни причини да се спусна в това приключение. 




Банер BABY SHOWER:



Дървени сърчица с дължина 6 см., боядисани с бяла акрилна боя, розови печати, надпис ВАВУ и розово копче:



На бъдещата мама пожелавам на изживее всеки миг с бебето като неповторим!

1 коментар:

  1. Прекрасни са всички елементи за бебешкото тържество, чудесно съчетани и много стилно и прецизно изпълненеи!

    ОтговорИзтриване