Страници

понеделник, 5 март 2012 г.

Ариадна стана на 1 годинка

Преди 1 година на 3 март "Ателие Ариадна" стана юридическо лице. И започна едно голямо преплитане с Андриана :). Вече съм писала защо Ариадна, но нека пак да кажа - първо, разбира се заради играта на букви с името ми, но има и второ - Ариадна от легендата за Тезей и Минотавъра търси и намира. Търсенето ми е съдба, а и намирам огромно удоволствие в него, а намирането е като бряг, носи удовлетворение и успокоение.
Много се зарадвах, че март е месецът на Ариадна отново по две причини - първо, защото и Андриана е родена през този месец, и второ - обожавам пролетта, събуждането, топлото, слънчевите лъчи и цветята.
През тази година Ариадна действително проходи. С падания, натъртвания, колебание, със страх и много желание да тръгне. Философията на създаването й е Личният подарък. Действително исках да създам антипод на масовото, забързаното, стресовото,  еднаквото. С течение на времето разбирам, че това е трудния път. Което не е лошо. ;)
През лятото съвсем случайно попаднах на семинар, на който се вдъхнових за работа с деца. И понеже случайности не съществуват, през октомври създадох Работилничка "Феичка", където творим с деца над 5 г.. Децата ми носят чувство за непреходност, зареждат ме с енергия и креативност и наистина вярвам, че растат по-умни и сръчни от нас. Тръбва да е така!
Малко по-късно имах удоволствието да се запозная с две чудесни момичета, тръгнали по същия път на самоизява с център за езиково обучение "Хелен Дорон" Борово, където ме поканиха да водя арт ателие с дечица от 2 до 6 години. И както каза една приятелка - "превръщаш се в госпожа" :).
Все пак това, което правя с ръцете си е моята страст. Вдъхновение са клиентите ми. Толкова са изобретателни в стремежа си да създадат и изненадат някого, че това ми действа като огромна доза адреналин за "нови подвизи" :). Явно си падам по доброто! :)))
Най-новият ми проект /колко модерна дума!/ е кръжоци за възрастни. Забележете думата е от нашето детство :). Дълго отлагах нещо подобно, независимо от интереса и запитванията. И досега смятам, че това е отговорно и искрено се надявам да се справя. Много бих се радвала ако това се превърне във вид Арт-терапия. От опит знам колко е натоварваща работата в офис, забързания ритъм на живот и когато направиш  нещо различно, нещо с ръцете си, това те освобождава от стреса и ти носи удоволствие.
Рожденият ден не мина без празненство. Поканих хора, без чиято подкрепа не бих могла да просъществувам за тази една година. И тук им благодаря, че повярваха в мен, дадоха ми увереност, че мога да се справя.
Всички вас, които не успях да почерпя на живо, ще ви нагостя виртуално с прекрасната торта на Радина!
Започвам с поканите, дело на Ели:


Тортата е дело на Радина

Духам свещичката


8 коментара:

  1. Честит празник Ади! Желая ти търпеливост, прецизност и любов ,тъй като без нея, няма как да се получат прекрасните начинания ,които си предприела. Успех в тези проекти!

    ОтговорИзтриване
  2. Абсолютно вярно! Благодаря isi!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник и от мен! Прохождането е трудно и наистина не минава без спънки и падания, но пък ти си се справила успешно с всички трудности! Нека оттук нататък пътя, по който си избрала да вървиш, да бъде по-лек, по-интересен, върви все напред и нагоре! И нека имаш още много поводи за зареждане с доза адреналин! Благодаря за виртуалната почерпка! Изглежда не само красива, но и вкусна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за невероятните пожелания и наздраве ;)!

      Изтриване
  4. Честит рожден ден и от мен, винаги да си обградена от позитивни хора, много нови малки сръчковци да творите заедно. Пожелавам ти също здраве и късмет както на теб, така и на твоите приятели, много "търсене и намиране", постигнати все по - големи проекти.

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник и от мен- пожелавам ти от сърце да следваш символа на името , което си изграла! Търси и намирай добрина , вдъхновение и много радост в очите на хората, които срещаш! Ухпех и.......... тортата е жестока!:-)

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник и от мен! Още много осъществени творчески проекти! Няма нищо по-хубаво от това да работиш това, което те прави щастлив.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви! Пожеланията да ви се връщат и на вас! :))

    ОтговорИзтриване